Grätåvallen

Godmorgon. Åh, man vänjer sig snabbt vid att inte ha något jobb och kunna ha långa sovmorgnar. Skönt är det. Lite planer inför framtiden börjar iaf så smått ta fart. Ni märker nog så småningom.

Igår kom jag och Emma hem från våran fjällvistelse. Så härligt vi hade det! Vi vandrade på fjället ( är det förresten någon som vet vad skillnaden mellan ett berg och ett fjäll är? vi har funderar länge). Vi åt god mat framför brasan, spelade mycket kort och myste med hundarna. På onsdagen tog vi en riktigt långtur på nästan två mil rätt upp mot Drommen. Där uppe snöade och haglade och regnade det om vartannat. Ibland kom solen fram också.



Ikväll blir det middag och bio.

mera bilder

168577-238

Jag sitter hemma hos Emma och på hennes dator finns flera bilder från lördagen så jag passar på att sno dom medans hon är i köket och fixar köttfärssåsen.

Till fjälls

Sista jobbdagen avklarad. Känns väldigt skönt. Nu ska jag bara slänga in storstövlarna och lite hundmat i bilen, sen bär det av till fjälls. Jag, Emma, Jullan och Iris Maräng ska till Gräftåvallen och vandra. Just nu regnar det äckligt mycket, men det kommer så klart sluta så fort vi kommit upp på fjället. Det kommer inte finnas några mygg eller knott, utan bara massvis med blåbär och kantareller och hundarna kommer springa och skutta och vara alldeles lugna och snälla sen och jag och Emma kommer njuta av den vackra fjällnaturen och solnedgången och sen ska vi sitta framför brasen, jag med ett glas rött vin och hon med ett glas cola och så ska vi prata om djupa saker och om livet och sen ska vi sova så gott som man bara gör efter en heldag på fjället och vakna helt utvilade och redo för ännu mer kantareller. Eller kanske hjortron.

image237

Bonkafest i Åre

Håhåjaja. Igår var det fest. Bonkafest med Ånngänget. Då är man oftast trött dagen efter. Så även denna gång. Det var en rolig fest! Middag på Villa Tottebo och sen vidare till nån bar jag inte minns namnet på. Mycket folk var det och Ida och Erik dök även upp. 

168577-236

Jag och Emma på tåget. Vi var hungriga.

Kvällens roligaste/argaste var när jag och Emma träffade några killar och en av dom presenterade sig som Börje. Vi börjar tokfnissa och frågade om Börje verkligen kunde vara hans riktiga namn. Han blev toklack och fräste fram "VAA faan frågar alla ALLTID det!? Varför kan ingen tro på att jag verkligen heter Börje, så jävla konstigt namn är det inte!!" Oups.

Nu sitter jag här ensam i Ida och Eriks lägenhet med en huvudvärk jag har gjort mig väl förtjänt av. De är på jobbet och jag är glad över att här finns mycket att sysselsätta sig med. Datorer och plattscreen tv passar mig perfekt idag.

Elintid

Åh så skönt med fredag, jag har varit så trött hela veckan. Min sista jobb vecka var det,jag ska jobba på måndag också men sen är det slut. Då ska det bli väldigt spännande att se vad som händer, just nu har jag inte en aning!
Veckan har varit lugn iaf. Lite träning, shopping, blåbärsplockning, fotbollsmatch och andra vardagliga saker. Nu är jag ensam hemma. Ikväll har jag planer för en riktig elinkväll. Tänkte sticka ut och springa, ta ett långt bad och sen hyra en film. Ibland kan jag verkligen njuta av att vara ensam. Jag behöver egentid för att funka.

London

Hemma igen. Vilken helg vi har haft, jag och Emma,i London.


Vi startade onsdag eftermiddag med ett bila till Oslo där vi skulle flyga från. Smart drag tänkte vi, lika långt som till Sthlm, flygbiljetten billigare, restiden kortare och taxfree shopping! Nackdel- det tog oss 11 jävla timmar att komma fram. 11 timmar! Vi hade räknat med 6-7. Sov två timmar i bilen på flygplatsen, sen bar det av. Handlade billig sprit på flyget, var framme på hotellet vid tvåtiden, ut och shoppa på en gång. Hemma igen, skulle bara vila en timme innan det var utgång som gällde. Somnade 19.00 och vaknade...8.30 dagen efter. Happ. Drog på stan igen för mera shopping. Kom tillbaka til hotellet, drack sprit och sen gick vi till mitt gamla jobb där vi blev en glad överraskning. Min manager Ali bjöd på mat och dricka, vi stannade nån timme innan det var dags för utgång.

168577-226


Tog tunnelbanan till Camden, det var Koko som gällde.

168577-227

Dansade järnet innan vi hade fått nog och drog hem.
Sov nån timme, sen upp och hoppa igen, mera shopping. Jag skojar inte när jag säger att vi har varit inne i säkert 70-80 olika skobutiker, Emma är GALEN! Hon köpte en 4-5 par och fick aldrig nog. Jag hade fått nog efter ungefär 10-15 och de resterande var jag iaf tacksam över att det fanns gott om platser att sitta på.

168577-220

Jag köpte en gudomlig kappa. (  fotografen menade inte att missa mitt ansikte här, men vi hade rätt mycket sprit)



Hem på lördag eftermiddag, vi var helt slut men hade lärt oss av vårt torsdagsmisstag ( herregud, vi är inte i london för att sova!) så, in i duschen och börja blanda drinkar var det som gällde. Även denna kväll började vi med min gamla pub där vi även denna gång möttes av utmärkt ( och gratis) service. Vi var tacksamma för alla pengar vi kunde spara in, jag menar, det betyder ju flera skor till Emma.
Efter det hade jag tänkt att vi skulle ta oss till Walkaabouts, tog tunnelbanan och kommer fram fem i tolv. De stängde tolv. Bara att sätta sig på bussen och dra in mot centrum igen, denna gång blev det Roxy. Ägde dansgolvet, svettades järnet och turades om att vara Carola. ( under det sjukt starka fläkten i mitten av golvet, håret fladdrar skitsnyggt.) Var hemma kvart i fyra, kvart i fem klev vi upp för att ta oss till flygplatsen. Sen 11 timmar i bilen hem igen. Var hemma i Lit vid 2 på natten och halv sju började jag jobba i morse. Då var jag trött, men som sagt, vi åkte inte till London för att sova.

Tyvärr var jag sjukt dålig på att ta med mig med kameran ut, men jag har mängder av bilder från förfester på hotellet.




God morgon

Sitter på jobbet, inga barn än. Skönt, och speciellt som det betyder en timmes betald surfning.
Sov sjukt dåligt i natt. Säkert för att jag peppade mig själv innan jag gick och la mig " kom igen nu elin nu ska jag somna på en gång och sova hela natten för det här är sista chansen jag har och jag måste passa på att få så många sovtimmar som möjligt". Dömt att misslyckas.
I eftermiddag ska jag till Brunflo, alla favvo brudar kommer vara samlade vilket innefattar inte bara emma och emma, utan BOMAN också! Inte varje dag. Sen kommer mami och nea hem och de har köpt present till mig. Och Jullan, älskade underbara tokhund som jag har saknat galet mycket. På onsdag eftermiddag sätter jag och Fröken Wide oss i bilen för att bila till Oslo. Tidigt på torsdag morgon går planet till London, staden jag aldrig blir mätt på. Där ska vi shoppa som galna och festa ännu värre. Detta är anledningen till att jag tänkte börjat med att ta igen lite sömn.
Men nu hör jag barn.

"Oh God, I´m so bloody blonde sometimes!"

Ja, det stämmer bra många gånger. Men jag vill att ni ska veta att jag inte alltid är så himla blond, kolla in det senaste året i bilder.
  Hultsfred förra året. Jag var så blond så ni anar inte.

  September och jag började lite försiktigt med att färga håret guldblont.

  I Norge i november fanns inte så mycket att göra, mitt hår blev brunt. ( den uppmärksamma bloggläsaren kommer ihåg att jag hatade min nya hårfärg och grät mig till sömns)

  På juldagen hade jag införskaffat mig en lilaktig färg som jag faktiskt gillade. Då.

l  Sen blev jag lite mera sofistikerad ( ehum?)

Ja, färgmässigt menar jag såklart.

  Jag åkte till London och...

  ....sakta men säkert....

   ...tvättades det ut tills jag hade nån slags råttfärg.

Inte så snyggt, men jag var pank.

Lagom till vemdalen började det gå åt rätt håll igen.

168577-213

Och Hultsfred detta år var jag precis lika härligt blond som förra året. Vad har jag då lärt mig av det här (h)året? Jo, vilken färg jag än har på huvudet kommer jag alltid vara blond innerst inne. Och med dom visdomsorden tackar jag för ikväll, godnatt.



städelin

StädElin kommer inte fram så ofta. Jag städar hellre en jättegång i månaden ( eller varför inte varannan) än flera smågånger. Imorgon kommer mami och nea hem, och Johan passade så klart på att åka till grekland imorse. Vilket betyder hela huset till mig. Satte på mig min städuniform ( som i det här fallet bestod av rosa victoria secret byxor, gammalt linne storlek xl och en trevlig städklut runt håret) och satte igång. Två timmar och två deciliter svett senare var jag klar. Nu skiner det.



beckpaus =bloggning

Jag bloggar igen! Som ni har väntat, undrat och längtat. Era stackare, förlåt mig.
Ligger i soffan och kollar Beck filmen och passar på nu i pausen.
Så vad har jag gjort sen sist då... Jag och Mamma och Linnea har varit i Göteborg, hälsat på farmor och farfar. Besökt Liseberg också. Känns som om jag börjar bli för gammal för Liseberg, får inte alls samma pirr i magen, känner samma barnsliga förtjustning som alltid annars och har samma lyckliga leende på läpparna.
Eller? Hallå, jag är tjejen som aldrig blir för gammal för ballonger i taket på min födelsedag, att jag skulle bli för gammal för Liseberg finns bara inte! Jag ÄLSKAR Liseberg och det kommer jag alltid att göra. Jag tjuter av skratt, jag springer mellan åkattraktionerna för att hinna så mycket som möjligt och jag står i 50 minuters köer utan att för en sekund tappa mitt barnsligt breda leende.

jag och Linnea i 45 minuters kö på Liseberg.


Mera då...Jag har jobbat så klart, umgåtts med mina Emmor, haft grillkväll och myst i solen.
Igår var jag ute, med Ida och Nalu och några till.

Första gången jag var på krogen i Östersund sen juldagen konstaterade vi! Ojoj. Marité blev det och jag har väl aldrig haft nån av mina bästa krogkvällar på Marité tidigare och inte heller denna blev en av de bästa. Förfesten var väldigt trevlig och jag och Ida hade hysteriskt roligt i bilen på vägen hem, jag tror inte att Johan och Emma hade lika roligt. Johan beklagade sig över att vi gav honom en fruktansvärd huvudvärk. Jag kan kontra med att säga att den huvudvärk jag har lidit av idag inte har varit bomullsmjuk heller, så nog fick jag mitt straff alltid.

Fick också för mig att jag skulle klippa lugg "därför att jag vet att jag kommer vara skitsnygg i det" som jag så ödmjukt konstaterade när jag fick frågan varför. Den sax som råkade ligga närmast till hands  var tyvärr ingen bra frisörsax utan istället en väldigt slö papperssax. "ja, jag vet, men det SKA vara ojämnt" blev min mest upprepande kommentar. Här kommer bild till er.
168577-200


Men nu börjar Beck igen.

konstaterande

Jag har varit dålig på att blogga på sista tiden.

yranbilder

Snodde två yran bilder från Idas blogg
168577-195

168577-196


Imorgon jobbar jag sista dagen på dagis för den här veckan, sen bär det av söderut. Vi ska till Göteborg och hälsa på farmor och farfar.
Jag och Widegren har även bokat London biljetter nu, om två veckor åker vi!