Lång vecka, men äntligen helg

Hello,
jag ber om ursäkt för den URUSLA uppdatering denna vecka har bjudit på här i bloggen. Men jag har ursäkter så klart.
Jag har jobbat.
Jag har jobbat på
Vila, Vila, Gilde, Gilde, Gilde och avlutat nu ikväll på Vila.
Är jättetrött och ska strax gå och lägga mig.

I helgen så gilder jag inte göra annat än att vila. Hahaha,
förlåt men jag är trött och då är sånt där kul.

bedtime

Ska precis gå och lägga mig och tänkte bara uppdatera er lite först. Jag har fått ett till jobb, på onsdag börjar jag på Gilde. Ida, Erik och Kalle vet precis vad jag kommer få göra hela dagarna då jag är på deras gamla planhalva - Pölsemakeriet! Jippie. Nej men allvarligt, bra med två jobb och de här två jobben funkar bra att kombinera också.

Igår fyllde Sofia år, hon blev överraskad med ett fallskärmshopp. Hon var stencool och bara slängde sig ut från 4000 meters höjd utan att tveka, allt finns på film. Finns massa bilder också som hade lagt upp om det inte var för att...gäsp...jag måste gå och lägga mig nu.

jobb

Jag har glömt att säga att jag fick jobbet på Vila. Jag börjar idag.

Some old time favourites

Jag har suttit och kollat igenom min dator och hittade då dessa bilder som jag kände mig tvungen att bjuda på.





HIIGH FIIVE!  ( i miss you)


168577-285

Den här är i mitt tycke världens roligaste bild. Jag blir alltid glad av den.
    Ni är bäst!




168577-281

Jag och Amanda i Grand Canyon. Jag har ingen bild här där man ser solnedgången, men det var sjuuukt vackert!



168577-278

Här är en till bild jag alltid blir så glad av att titta på. Världens kanske skönaste tjejer.



168577-282

Den här bilden är rolig för att den bara är det.




Nu ska jag gå på Ica.



Måndag

Hello! Idag har jag varit på arbetsintervju, det kändes bra. Får höra imorgon. Men det är bara ett deltidjobb och jag behöver så klart mer än så. Har varit på Proffice också och anmält mig så nu hoppas jag att det ska hända saker snart.
Maria och Sofia har påbörjat sin 14timmarperdag vecka idag. Trist för mig! Ikväll har jag städat, diskat och tvättat. Duktigt om jag får säga det själv!
Strax kommer killen vi hyr lägenheten av hit, då ska vi fixa papper och betalning.

Hoppas allt är bra med er hemma!

Vår lördagskväll.


Kvällen började ungefär så här....

168577-263 

...och nånstans på den här nivån slutade den....

168577-269

Men där imellan hann vi bland annat med det här...





Kul var det! Jag och Maria hade förfest i våran lilla lägenhet, vi tog in utemöblerna från balkongen så alla fick plats och ingen spillde på komattan, även fast jag var nära när jag fick ett mindre utbrott och började sparka på bordet så alla vinglass vajade samtidigt som jag skrek " åh vad jag hatar den där himla komattan, jag skiter i om vi spiller!!"



Yesterday

168577-260


168577-262


168577-261

(till kalle och erik för ni brukar alltid svara så bra på sånna här frågor)

om man tycker att det är för lallt i kylskåter och man vill ha det lite varmare ska man då vrida ( det står på fyran nu) til trean eller femman?

nu ska jag göra tönsberg osäkert. cheers!

killer karaoke

Killer karaoke på tv, jag sjöng just med grymt bra till Outcasts Ms Jackson.
Maria är i duschen, vi har påbörjat de 6 liter vin jag hade med mig.
Sen ska vi ut, min första utekväll i Tönsberg.
Nu måste jag sjunga "touch the sky",  vi hörs.

Seg dag



Negativt: vi sov så länge i morse att vi missade träningen.

Postivt: fick nyss en telefonsamtal från Vila, arbetsintervju på måndag.

Almost famous?

Elin här, bloggar LIVE från Norge!
Kom fram igår kväll, efter en smärtfri bilresa med Emma. Inga felkörningar här inte. ( då förstår ni att det var P och inte W som var kartläsare).
Lägenheten är jättefin! Jag älskar allt med den. Njaa...., kanske inte det faktum att vi har en riktig kossa som matta.

Idag har jag, Maria och Sofia handlat massa mat och varit på skattekontoret för att adressändra. Sen började de jobba och jag drog ner på "byn" en sväng. Hamnade i ett rätt stort köpcentrum med helt ok butiker. Gick runt en sväng. Märkte att det inte bara var "rätt" så stort, det var STORT. Jag var helvilse. Gick in i en telefonbutik för att köpa refillkort, hann säga:
jag "Hej, säljer ni refillkor...."
butikssnubben " är du känd?" (på mycket norskt uttal och med ett löjligt stort leende)
jag" eh..va?"
butikssnubben " Är du känd?"
jag " vaaa, va?"
butikssnubben " Er du kjeeendiis?" ( med vad han tror svenskt uttal)
jag ( fattar äntligen frågan men fattar ändå ingenting men hinner tänka att jag kanske får gratis refillkort om jag skulle säga att jag var känd, men svarar ändå:) eh, nej.
butikssnubben " nähä".
De hade inte refillkort.
Sen tog det mig 45 minuter att hitta ut. Jag var gråtfärdig och kom tillbaka till samma ställe hela tiden innan jag ställde mig och noggrant studerade infokartan i en kvart.

Nu sitter jag här hemma och håller på att somna. Har precis kollat på Idol ( ja, vi har svenska tvkanaler, jippie!)

Slut på LIVE bloggen.

Utmanad

Anna Ekberg utmande mig att berätta 8 fakta om mig själv. Klart jag ska göra det.

1. När jag var aupair i USA hyrde min familj en privatjet som vi skulle flyga med från Florida till Kanada. Precis när vi hade kommit upp i luften med där lilla planet så började det brinna! Vi såg hur en massa svart rök började bolma fram och greps alla av panik. Jag var säker på att jag skulle dö och barnen skrek och grät om vartannat. När vi nödlandade möttes vi av brandbilar och ambulanser. Det var ingen fara, bara lite isolering som lossnat och tagit eld blabla och nu i efterhand tycker jag att det var coolt, det blev en bra historia. ( familjen hyrde ett nytt plan som vi åkte med dagen efter istället och där hade vi vår egen flygvärdinna som poppade popcorn och bakade kakor med barnen)

2. Jag har hela mitt liv varit löjligt känslig för allt som har med blod och sjukhus att göra och jag svimmar lätt när jag kommer i kontakt med det. Det har varit så illa att jag har kallsvettats och fått hjärklappning bara av att jag kommit in på ett apotek. Det finns många roliga historier om min cirka 10 olika svimmsituationer, bland annat när jag på min första jobbdag på ålderdomshemmet i Lit får följa med in till en dam och se på när hon får sin insulinspruta och sen skrämmer slag på den stackarn när jag med ett högt krash svimmar rätt in i hennes diskbänk med pannan före. Sen fick jag lägga mig inne i en av de boendes sängar för att vila en stund. Härlig första dag!

Eller den gången på ungdomsmottagningen när jag svimmar av att de kollar mitt blodtryck.
Eller den gången i USA, när jag fick ett getingstick när jag och Lina låg och solade vid hennes pool. Vi sprang in för att kyla med vatten och inne i köket börjar mina ögon rulla innan jag föll ihop på golvet. Både Lina och hushållerskan blev så klart jätterädda och ringde till vakterna vid gaten som inte hade nån ambulans i närheten utan därför skickar en polisbil och en brandbil! Sen får jag gråtande iklädd min fulaste bikini försöka förklara för brandmännen och poliserna att det inte är nån fara, jag behöver inte åka till sjukhuset, jag har bara väldigt lätt för att svimma.

Eller den gången när jag och Johan skulle ta tbc sprutor och jag fick min först, vilket gick bra. Sen när det var Johans tur däremot och den där jäkla sköterskan beskrev så utförligt vad hon gjorde, svimmade jag då istället. Stackars Johan hann knappt få ut sin nål ur armen innan han blev uppkörd från britsen och måste hjälpa till att bära dit mig istället. Den där jäkla sköterskan berättade även för mig att " ja du ser ju kanske inte så stor ut, men jisses vad du var tung!"
Eller den där gången....nej, jag skulle kunna hålla på länge, men nu räcker det nog. Nästa punkt.

3. Jag vet ingen som kan bajsa så ofta som jag. Emma har sparat ett sms som jag skickat till henne som nog beskriver saken rätt bra " jag  har fått skavsår i rumpan efter att ha bajsat 7 gånger idag, nytt rekord!"

4. Jag älskar att bjuda på mig själv, haha!

5. Mina syskon slänger ofta ut sig kommentarer i stil med " åh du är så blooond" och de kan tycka att jag är riktigt yr och borta ibland. De vet inte att jag bara spelar. ;). När jag bodde i London ställde det här ofta till problem med de jag delade lägenhet med och till slut blev jag tvungen att säga " ok, nu kommer jag att skämta" innan jag sa nånting.

6. Jag älskar att resa. ( åhhh vilken otroligt tråkig punkt, jag vet) Jag tänker besöka alla världsdelar och jag bosätter mig gärna utomlands i framtiden.

7. Enligt det här vuxentestet man man kan göra på Internet ( nu hittar jag inte adressen), men ni vet där man svarar på några frågor och de fastställer hur vuxen man är. Jag blev iaf 17 år. Jag är inte vuxen för fem öre, och jag har ingen lust att bli det heller. Än. Haha, jag ska ge ett exempel på hur ovuxen jag är. I lördags låg jag och Ida och var riktigt bakis här i soffan. Mamma var i fjällen för att plocka kantareller. Då ringde det på dörren och när jag masade mig fram för att öppna stod det en liten kille på kanske 9 år där.
han - " eh hej, vill du köpa jultidningar
jag - "åh jaha säljer du jultidiningar" kliar mig lite i huvudet och fortsätter " vet du, min mamma är inte hemma, kanske du kan komma tillbaka sen?"
Haha, min mamma är inte hemma? Jag är ändå 22 år.

Gud vad jag svävade ut i den här utmaningen, förlåt mig. Men nu kommer sista punkten, sen slipper ni läsa mera.

8. Ehum....
Äh, ska vi säga att det räcker så kanske?

Nu utmanar jag iaf
Ida, Erik, Kalle , Isabelle och Stina

Marité

Igår var jag på Marité, det var jättekul och idag skriver jag som en kratta trycker fel på bokstäver hela tiden och måste sudda så jag struntar i att skriva och lägger in lite bilder istället,'

168577-254

168577-258

168577-257

168577-256

168577-259

168577-255

Ikväll blir det också utgång.

tänder och tvserier

Jag har helt fastnat i Entourage, tvserien. Hade till och med datorn med mig när jag låg i badet förut för att inte missa värdefull titt-tid. Tack vare Erik har jag fyra säsonger så jag håller mig sysselsatt en tid till.

Igår var jag hos Emma i Brunflo. Den lilla stackaren hade fått sin visdomstand utdragen så jag hade med mig lite lättäten kräm och glass. Alldeles efter utdragninen ringde hon mig och fortfarande med bedövning var det inte helt lätt att förstå henne så jag var tvungen att sätta på högtalartelefon så Ida också kunde höra.
"Thag haj tytt tex tygn" ( översättning - jag har sytt sex stygn). Jag höll på att dö av skratt!

Ikväll börjar Heroes, om nån inte sett det än, så gör det.

Haha

här har jag roat mig nu i eftermiddag.

168577-250

Jag som bebis. Såg mer ut som en barbie tyckte Ida.



168577-249

Asiat.



168577-252

Om jag hade varit kille skulle jag sett ut så. Oh, jag är glad jag inte är kille, haha!



168577-247

Den här Elinen var ändå rätt snygg. Eller?


168577-253

Ehum...skumt.

168577-251

MangaElin



Nej, sluta tramsa vid datorn, nu ska jag och mamma på promenad.


Äventyrslust

Hello!
Vilket höstigt väder det har börjat bli! Inte alls bra, jag fryser i min vackra kappa och jag vägrar lägga undan den redan.
På tisdag flyttar jag till Norge! Ska bo ca 10 mil söder om Oslo tillsammans med Maria! Det kommer nog bli kanon. Skönt att komma härifrån också, jag har bott hemma i 3 månader nu. Jättemysigt har det varit , men nu pickar min äventyrslust på ordentligt. Så får vi se hur länge jag stannar och vad som händer sen. Det är rätt spännande att inte veta, det har jag alltid tyckt.

Tack förresten, Erik och Kalle. Jag blev inte ett dugg förvånad över att det var just ni som svarade på den där berg vs fjäll frågan.